Şampon şi ulei concentrat din gălbenele: produse cosmetice Farmasi concepute pentru pielea sensibilă. Proprietăţile medicale ale gălbenelelor (Calendula) sunt recunoscute de sute de ani. Farmasi Cosmetics utilizează extractul de gălbenele pentru aceste produse care se bazează pe ingrediente naturale. Sticluţa cu ulei concentrat de gălbenele are o pipetă specială. Un ulei de Calendula (gălbenele) cu aplicaţii terapeutice numeroase.
Pe această pagină aveţi posibilitatea de înregistrare cu comandă. Puteţi alege (bifa) setul de cosmetice cu gălbenele pe care îl doriţi folosind formularul de mai jos.
Formular de înregistrare cu comandă
Puterea uleiului de gălbenele
Uleiul de gălbenele (Calendula Oil) este recunoscut pentru efectul antiinflamator și reparator al pielii, este folosit pentru calmarea iritațiilor, îngrijirea pielii sensibile, a pielii afectate de roșeață, cuperoză, eczeme sau arsuri solare. Oferta completă de produse pe bază de gălbenele o puteţi consulta în catalogul Farmasi.
Uleiul, crema sau extractul de gălbenele sunt foarte des întalnite în medicina alternativă dar și în cea alopată datorită efectelor terapeutice recunoscute și cunoscute încă din antichitate. Cu proprietăți calmante, epitelizante și antiinflamatoare, uleiul de gălbenele este recomandat în îngrijirea tenului sensibil, a pielii fragile, a pielii afectate de iritații sau răni superficiale, a tenului afectat de roșeață sau cuperoză, este potrivit și pentru îngrijirea pielii copiilor.
Uleiul de gălbenele
Calmează pielea sensibilă datorită formulei sale concentrate, iar extractele naturale previn uscarea pielii.
Recomandări, aplicații ulei de gălbenele
- în caz de iritații cutanate, mici răni, leziuni, degerături;
- pielea uscată, sensibilă, rugoasă;
- îngrijirea pielii copiilor, piele fragilă, delicată,
- ten îmbătrânit, ridat;
- arsuri solare, inflamarea pielii după ras și epilare, înțepături de insecte;
- urticarii, roșeață, cuperoză;
- eczeme, psoriazis.
Cum se folosește uleiul de gălbenele
- este un produs ce poate fi folosit ca atare, aplicat direct pe piele,
- ca ingredient în preparate cosmetice destinate îngrijirii pielii copiilor,
- ca ingredient în preparate cosmetice pentru îngrijirea pielii: creme, loțiuni, unguente, balsamuri,
- alături de alte ingrediente specifice pentru prepararea unei creme sau ulei de plajă,
- ca ingredient în balsamuri, unguente și creme cu aplicație locală,
- ca ingredient în cremă de scutece.
Săpunul din gălbenele
Are efect hidratant unic asupra pielii uscate. Ingredientele sale naturale învăluie perfect pielea, iar utilizarea regulată asigură hidratarea echilibrată a pielii uscate. Potrivit pentru față și corp.
Balsam reparator cu ulei de gălbenele 110 ml
Un balsam reparator foarte concentrat si bogat in ingrediente active. Este ideal pentru pielea foarte uscata, sesibilizata de factorii de mediu, iritata. Sticluţa cu ulei de gălbenele de la Farmasi are o pipetă specială, vine deja echipată cu o pipetă.
Activi:
– Extract de floare de galbenele (efect regenerator) ulei de soia (antioxidant si protector), extract din radacina de morcov salbatic (efect regenerator, mentine elasticitatea pielii), vitamina E (antioxidant si protector).
Mod de utilizare: se aplică pe piele în strat subțire și se masează până la absorbție completă.
Despre uleiul de gălbenele
Ulei de galbenele denumit si ulei de Calendula, se poate folosi cu succes in afectiuni ale tenului precum cuperoza, dar si in ingrijirea tipurilor de ten mai sensibil.
Ulei de galbenele denumit şi ulei de Calendula, se poate folosi cu succes in afectiuni ale tenului precum cuperoza, dar si in ingrijirea tipurilor de ten mai sensibil.
Metode de obtinere: florile de Calendula sunt macerate in ulei de soia rafinat la care se adauga tocoferol (vitamina E).
In ziua de azi, galbenelele au o valoare foarte importanta, in culturile tratitionale, ca un remediu homeopatic, dar si acest ulei de galbenele (calendula oil) este un furnizor foarte important de beneficii pentru sanatate. Acest material iti prezinta mai multe informatii despre uleiul distilat din petalele de galbenele sau cu denumirea biologica Calendula officinalis, precum si importanta sa pentru sanatate si utilizarile de zi cu zi.
Ce este uleiul de Galbenele?
Galbenelele reprezinta un gen de plante din familia Asteraceae, ce cuprinde aproximativ 15 – 20 de specii. Aceste flori sunt originare din Asia de sud-vest, Europa de Vest si zona Mediteraneana, iar numele de Marigold, sub care este intalnita in alte culturi, ii vine de la asocierea din secolul 17 cu fecioara Maria.
In afara de asocierea cu fecioara Maria si utilizarea in ritualurile catolice asociate acesteia, egiptenii antici il considerau ca fiind un foarte bun remediu revitalizant. Hindusii folosesc florile de galbenele pentru a decora statuile zeilor din temple, pecum si pentru colorarea tinutelor, alimentelor sau a produselor cosmetice. Plantele de galbenele sunt cea mai cultivata specie si sunt folosite pentru a obtine uleiul vegetal. Numele de calendula provine din cuvantul latinesc calendae, care inseamna un mic calendar, pentru ca aceasta planta infloreste in jurul zilei de intai a fiecarei luni. Aceste flori nu trebuie confundate cu galbenelele decorative din genul Tagetes, care de regula apar in gradinile cu legume.
Galbenelele cu petale rosii ca focul si galbene sunt foarte bogate ca si compozitie in flavonoide care, de regula, se gasesc in fructe si legume si au rolul de a da o culoare stralucitoare plantelor sau legumelor.
Uleiul de calendula sau de galbenele este distilat din florile plantei si este destul de vascos si lipicios. Acesta are un miros ciudat de mosc, lemn sau chiar de putregai – precum florile de galbenele. Acest miros nu este usor de suportat de cei care il folosesc chiar si ca remediu.
Utilizarea uleiului de Galbenele
SANATATE SI FRUMUSETE – Uleiul este un foarte bun tonic, sudorific, emenagogic si antispasmodic dar, de cele mai multe ori, este folosit pentru tratamente de ingrijire a parului. Are foarte bune proprietati antiinflamatoare, ceea ce il face foarte eficient in cazul unor rani suparatoare, acnee, ulcer, vene varicoase, eruptii cutanate, eczeme sau alte afectiuni ale pielii. El este folosit adesea si pentru gatul inflamat sau mancarimi ale pielii.
Uleiul mai este folosit si ca ulei de masaj, deoarece are foarte bune proprietati de vindecare, de a face pielea mai fina, mai catifelata, dar si ca ulei complementar pentru alte uleiuri.